B’Nai Jeshurun Synagogue Courtyard Renovation

Share

Pepper Pike, OH

The Linden Ceremonial Courtyard Renovation is a three-quarter of a million dollar replacement of an existing arrival courtyard for Temple B’nai Jeshurun. The original courtyard was built in 1978, and needed to be completely replaced. The new courtyard includes:

  • 16,100 sf Plaza:  Includes a Bima, as well as numerous benches, trees, and open space for informal gatherings and outdoor learning. Permeable pavers cut stormwater run-off by 75% from the original plaza.
  • Bima:  An outdoor space allowing for outdoor religious services, life-cycle events, concerts, and other gatherings, featuring a movable ark, pulpit, and Torah reading table.
  • 5,400 sf Garden:  Featuring trees, shrubs, and flowers, as well as benches and a sculpture, this space provides a place for tranquility and spiritual contemplation.
  • “River Jordan”:  A sculptural fountain that combines vegetation, water, and stone, providing an artistic and visual indicator of the entrance to the synagogue.
  • Drop-off Canopy:  Allows for sheltered drop-off of passengers. Permeable pavers added further stormwater run-off reduction.

Comments are closed.